Søgeoptimering er efterhånden en af de der ord som de fleste mennesker har hørt én eller flere gange på deres arbejdsplads. Men hvis du ikke helt tør at byde ind på samtalen, når sludderen går på SEO, så frygt ej. Nedenfor finder du en grundig oversigt over hvad SEO egentligt dækker over.

Et term, mange ting

Den første ting der er godt at få styr på, er hvad paraplybegrebet SEO egentligt dækker over, for man kunne måske godt tro, at det bare dækker over dine tekster på din hjemmeside, men så nemt slipper vi desværre ikke. 

SEO er ALT det indhold som du har på din hjemmeside og de tanker du har gjort dig bag det. Guider du dine digitale gæster rundt på din hjemmeside? Har du taktisk placeret videomateriale der skal bibeholde gæstens opmærksomhed? Det hele er en del af din SEO. Helt overordnet set dækker SEO over:

SEO – en oversigt

  • Dine tekster
    Er nok det vigtigste våben du har i kampen om salg. Dine tekster skal være værdiskabende, nemme at finde rundt i og så skal de lokke din digitale gæst enten til køb, eller til en anden side på din hjemmeside – det er nemlig med til at give dig en bedre placering på google. 
  • Dine hjemmesidestruktur
    Ved at lokke dine gæster rundt på din hjemmesider får du, for det første, en lige fordeling på det antal besøgende der er på dine forskellige undersider på din hjemmeside. For det andet sikrer du at gæsten bliver længere tid på din hjemmeside, hvilket er længere tid for den digitale gæst, til at blive overtalt til at købe på grund af dit indhold.
  • Dine billeder og videoer
    Er også en utroligt vigtig del af enhver hjemmesides SEO. Billeder og videoer skaber blikfang, ingen tvivl der, men de kan også bruges til at øge tydeligheden af forskellige søgeord, når googles bots \’crawler\’ din hjemmeside.

    Lad os sige at du sælger borde, mere specifikt plankeborde. Lad os så sige at du har omkring 40 billeder på din hjemmeside af de plankeborde der. Hvis du har kaldt alle dine billeder for noget i stil med \’Plankebord_billig_01\’ så er det med til at fremhæve ordet når google læser din side – for dens bots ser jo ikke dit billede, den læser bare hvad dit billede hedder – og det bør du spille på. 

    Videoer er med til at holde din gæst på siden, og når et billede siger mere end tusind ord – hvad gør en video så?