Mange mennesker går og døjer lidt med uren hud, uanset om det er tør og irriteret hud, eksem og allergier eller bare acne så er det noget der er med til at sænke vores selvværd og mindske velvære – det er, på godt jysk, rigtig træls at døje med.

Men hvad kan du selv gøre hvis du går og kæmper lidt med uren hud? Der findes et hav af forskellige produkter på markedet der nærmest lover babyhud på 24 timer, men en god fingerregel her er, at hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det det nok også.

Hvis du gerne vil have renere hud (og være lidt bedre ved din krop) så kan du med fordele læse de to råd omkring ren hud og velvære herunder:

1. De naturlige råd

Når du er interesseret i at bekæmpe din acne eller tørre og irriteret hud, så er de naturlige årsager et godt sted at starte. Det omhandler dine kostvaner, om du får vitaminer og mineraler nok, om du dyrker motion på ugentlig basis og om hvor meget søvn du får.

Landet ligger nemlig oftest sådan, at acne og irriteret hud ikke bare kommer ud af den blå luft. Der er altid en årsag bag. Hvis du ved at du eksempelvis drikker tre redbulls om dagen og får pizza et par gange om ugen, så burde du nok omlægge den del af dine kostvaner. Hvis du derimod er en af de mennesker der mener at du sagtens kan overleve en 12 timers arbejdsdag på 6 timers søvn, så er det måske her dit problem i virkeligheden ligger.

2. Produkter

Der findes utroligt mange produkter til hudpleje på markedet. Hvis du vil gøre dig selv en tjeneste (og det vil du) så bør du søge mod de produkter der er mest naturlige/organiske som overhovedet muligt. Vores ansigter har slet ikke godt af parfurme og parabener, det vil i højere grad bidrage til tør og irriteret hud på sigt. 

Derudover kan du med fordel prøve at opbygge en sund hudplejerutine. At vaske sit ansigt om aftenen med en klud (ikke alt for hårdt) og derefter fugte det, kan gøre meget større forskel end du måske går og tror. 

Sidst bør du selvfølgelig være opmærksom på om din hud bliver bedre eller værre (eller om der ingenting sker) efter du har brugt en produktserie i længere tid – for mere info om hudpleje, besøg https://www.chekos.dk