Mange mennesker vælger at gå igennem en mægler når de gerne vil sælge deres hus, og det har også en lang række fordele. Hvis du eksempelvis er meget travl i hverdagen og ikke selv har tid til at tage dig af rundvisninger og markedsføring af huset, så er det rart at bare overlade det til en sælger og så ikke tænke mere over det. 

Det er dog dyrere at bruge en ejendoms mælger end det er at selv stå for det, og det får også mange mennesker, specielt i nyere tid takket været internettet, til at vælge at selv stå for salget af deres bolig.

Hvis du står midt i salg overvejelser og er usikker på hvordan du bedst bør gribe det an, så kan du finde et par gode overvejelser i denne artikel om det at sælge hus selv og hvornår du bør overveje at gå til en mægler.

Derfor bør du gå til en mælger

Hvis du eksempelvis ikke har særlig godt styr på det med at få markedsført din bolig online eller ikke føler at du har hverken tid eller kræfter til at gå med det selv, så er det måske en god idé at gå til en mægler istedet for at bakse med det selv.

Selvom man kan tjene en smule ekstra i salget ved at undlade at vælge en mægler, så undgår du stadig meget arbejde ved at vælge en – så måske er det i virkeligheden pengene værd, det afhænger selvfølgelig af din situation. Mange mennesker vælger en mægler fordi det kan være stressende at skulle flytte, og at stå for salget af sin bolig kan være for meget at håndtere på en gang.

Derfor bør du gøre det selv

Hvis du har mulighed for at arbejde hjemmefra eller ikke arbejder og selv mener at du godt ville kunne håndtere salg bolig så bør du måske overveje at gøre det. Hvis ikke det ekstra arbejde der er i at markedsføre den og vise den frem til potentielle købere, så er penge sparet så sådan set bare penge tjent. 

Ved at selv vise boligen frem kan du også fylde på med gode personlige historier, der måske ville være med til at lokke gæsten til at købe huset. Hvis du får solgt huset selv bør du dog, for at potentielt set spare dig selv mange penge på sigt, gå til en advokat og få lavet købsaftalen mellem jer.