Det er efterhånden de færreste mennesker der ikke har hørt om coronavirussen endnu. Virussen, som stammer fra en millionby i Kina, har spredt sig ud til hele verdenen på bare ét par måneder – noget der får alle medier fra USA til Rusland til at gå helt corona-amok.

Men selvom medierne i høj grad har stemplet coronavirussen, også kaldet Coronavirus (COVID-19), som den nye sorte død, så bør det tages med et gran salt. Her er et par facts om coronavirussen som måske kan berolige dit bekymrede sind lidt.

Ligeså dødelig som normal influenza

Problemet med coronavirussen er at der ikke findes en kur mod det endnu – hvilket gør den utroligt svær at komme af med, hvis man i forvejen har et svækket eller nedsat immunforsvar. Dødeligheden er den samme som normal influenza, men corona kan ikke behandles endnu – hvilket betyder at din krop er det eneste der kan klare ærterne. 

Hvordan kan jeg forebygge?

Der findes et utal af måder hvorpå du kan sikre dig fra at potentielt set blive smittet. De danske myndigheder har allerede været ude og anbefale at eventarrangørere aflyser arrangementer med over 1.000 deltagere – noget mange venues har gjort. Derudover anbefaler myndighederne også at man fokuserer ekstra meget på sin personlige hygiejne – det vil sige at vaske hænder og holde hjemmet rent. 

Noget andet du kan gøre, som ikke kun hjælper mod forebyggelse af COVID-19, men også er en god ting at gøre for dit helbreds skyld, er at spise lidt sundere end du plejer og huske at få alle dine vitaminer og mineraler – de er nemlig med til at styrke dit immunforsvar og gøre det endnu stærkere. Det betyder at virusser vil have sværere ved at nå helt ind til dig og gro derfra.

Hvad er symptomerne?

Hvis du går og føler dig lidt sløj eller har hank til at ryge ned med sygdom, så bør du være ekstra opmærksom på de symptomer der følger med corona. Som udgangspunkt minder alle symptomerne meget om de normale influenzasymptomer, du får hoste, ondt i lungerne, feber og snottet næse – og selvfølgelig den normale sygdoms uoplagthed. 

Disse meget normale symptomer gør det også svært at vurdere om man \’bare\’ er nede med den normale influenza eller om man måske er uheldig at have blive smittet. Uanset hvilken en af tilfælderne man tror man befinder sig i, bør man søge læge for sin egen og andres sikkerhed.