Leder du efter et samlerur, som er unikt? Som du kan nyde godt af i en menneskealder og give videre til sønnike eller datteren som arvestykke?

Så er Rolex-uret svaret. Rolex er et urmærke, som mange samlere vil betegne som et af de mest holdbare og eksklusive mærker. Hos Swisstime kan du finde lige præcis det Rolex-ur som du drømmer om, og få det leveret til døren: klik her

Rolex er et historisk stærkt ur

Rolex er et ur, der har klaret hårde tests, bl.a.  frysende kulde på Mount Everest og hede temperaturer a la Sahara, og uret viser sig at klare strabadserne hver gang.

F.eks. var uret med i 1927, da den unge kvinde Mercedes Gleitze, svømmede over den engelske kanal.

Det var uret Oyster, som hun bar under svømningen. Siden er Oyster blevet et af de mest populære dykkerure. Uret nyder også popularitet blandt kendte, f.eks. er Roger Federer, Dalai Lama og Jennifer Aniston er alle varme tilhængere af Rolex. 

Rolex er en sikker investering

De sidste 3-4 år er priserne på Rolex-ure blot steget og steget. Dermed er Rolex-ure blevet en meget sikker investering for samlere, frem for f.eks. finansielle investeringer. 

Hvilke modeller skal man søge? Ifølge eksperter er modellerne Submariner, GMT og Daytona de ure, der stiger mest i pris. Men du skal også vurdere, hvilket ur, der passer bedst til dine behov og matcher din personlige stil. 

Populære modeller

Submariner

Submariner er nok det Rolex-ur, der er mest berømt og ifølge Rolex, det eneste dykkerur, der også passer til et jakkesæt. Flere har forsøgt at kopiere uret, men forgæves. Der findes flere versioner med forskellige urskiver. 

Daytona

Uret har fået sit navn fra den berømte speedway-bane Daytona i Florida. Da Sir Malcolm Campbell brød adskillige rekorder på banen, med Rolex Daytona på håndleddet, var urets popularitet grundlagt for fremtiden. I dag er Daytona et af de mest eftersøgte Rolex-ure, og det koster også en pæn portion penge at investere i, men så har du også et ur for livet.  

Datejust

En klassiker blandt Rolex-ure er Datejust. Fås i størrelse 36 og 41, og kan bestilles med urskive i alle farver. Uret er også velegnet til kvinder, enten i mindre størrelser, såsom 26 og 31 mm, eller i herrestørrelse, hvis man ønsker et oversized look. 

GMT-Master

Dette ur blev oprindeligt skabt til piloter, men bruges nu som sportsur. Som et særligt design-element ses urets tofarvede krans. Uret indeholder den nyeste Rolex tidszone kaliber 3185.