De fleste har efterhånden oplevet det mindst et par gange i deres liv, de er kommet alt for sent i seng og nu betaler de ved kasse 1. Med for lidt søvn i bagagen føler man sig hurtigt udkørt og flad, som om der bare ikke er mere energi at tage/give af – og det er der sådan set heller ikke hvis du har sovet elendigt hele natten.

Søvn har ALT at gøre med vores evne til at tage let på tingene, holde humøret højt og have lysten til at give den gas med nye oplevelser dag- ud og dag- ind. God søvn er desværre en mangelvare for mange, og derfor gør denne artikel også alt hvad den kan for at gøre god søvn nemt for dig – læs mere herunder:

Uden god søvn 

Er det svært at holde gang i kroppen, livet- og lysten. Forestil dig eksempelvis en nat hvor du har fået den bedste søvn som du overhovedet kunne få. Du har masser af energi, gåpåmod og ikke ondt et eneste sted i kroppen – vend nu samme scenarie om. Du har fået en forfærdelig søvn, vågner uoplagt og radbrækket og føler ikke at du duer til noget som helst – så markant er forskellen på god og dårlig søvn, og det er utroligt at nogle mennesker sover dårligt mange dage i ugen uden at gøre noget ved det. 

Hvad er god søvn? 

God søvn er subjektivt og derfor er det ikke altid til at sige netop hvad det er der gør det for folk. Nogle mennesker tager en senge test på internettet og får deres \’bedste seng\’ spyttet ud i den anden ende, mens andre tager turen ned i butikken for at prøvekøre alle sengene i sortimentet. 

Uanset hvad du foretrækker, om det skal være blødt underlag eller hårdt, så bør du i høj grad bestræbe dig på at rent faktisk lave de rammer for dig selv.

Et andet godt trick til at sove dejligt hele natten er at skrue lidt ned for teknologien op til at du skal sove. Det er ikke godt for vores øjne at blive bombarderet med lys- lyd og indtryk lige før vi skal sove. Det gør det en del sværere for kroppen at finde en naturlig ro den kan arbejde videre med – og hvis du først skal ligge i en halv time før du rigtigt falder til ro, så har du allerede lagt i kakkelovnen til dårlig søvn der.