Selvom du stadig skal passe på og være opmærksom, når du har en cykelhjelm på, er det helt klart rart at vide, at hovedet er beskyttet, hvis uheldet skulle være ude, når du cykler rundt.

Vi er efterhånden mange, der er gode til at få sat en cykelhjelm på hovedet. Og de seneste par år er der endda kommet nye opfindelser på markedet, der gør det enddnu mere attraktivt og effektivt at køre med cykjelhjelm.

Den moderne cykelhjelm

Hører du til den del af befolkningen, der bor eller arbejder i en af Danmarks større byer, har du sikkert allerede set eller måske selv prøvet den mærkelige, oppustelige cykelhjelm, som et stigende antal af de urbane cyklister cykler rundt med. Høvding cykelhjelm er en svensk cykelhjelm, som på mange måder skiller sig ud fra den traditionelle cykelhjelm, blandt andet fordi den ifølge en undersøgelse skulle være den mest sikre cykelhjelm.

Men hvad er Høvding da for noget?

Høvding er en oppustelig cykelhjelm – en airbag-hjelm – som i tilfælde af en ulykke inflatterer, altså bliver pustet op. Alt sammen med det formål at beskytte dit hoved på bedste vis.

Den er formet som en krave, som du tager på rundt om halsen. Derfor går den også under navnet den usynlig cykelhjelm”. Selve kraven er den synlige del af hjelmen. Coveret, eller det man også kunne kalde skallen på kraven, er fremstillet i et slidstærkt, vandafvisende og smudsafvisende stof lavet af nylon. Derfor går det ikke i stykker, hvis det for eksempel kommer i kontakt med jorden, og du kan også tage coveret af og vaske det eller måske skifte det ud med et andet cover, så det passer til dit overtøj.

Verdens måske sikreste hjelm til cyklister

Ifølge en undersøgelse er Høvding 3-cykelhjelmen i nogle situationen verdens mest sikre hovedbeskyttelse. Ifølge Høvdings egen hjemmeside beskytter deres airbag-teknologi op til 8 gange bedre end de traditionelle cykelhjelme gør. Teknologien virker på den måde, at Høvding registrerer cyklisternes bevægelser 200 gange i sekundet. Skulle det ske, at der sker en ulykke, oppuster airbaggen i kraven sig på 0,1 sekund. På den måde bliver cyklistens nakke effektivt fikseret og hovedet er beskyttet mod skade.

Dog skal du have for øje, at Høvding er baseret på aflæsning af uregelmæssigheder i dit eget bevægelsesmønster. Skulle der for eksempel falde noget ned fra himlen, som rammer dig i hovedet, kan Høvding altså ikke registrere dette, og i sådan et tilfælde – der dog heldigvis ikke sker så tit – vil du altså kun være beskyttet med en tradition hjelm.