Danmarks Hovedstad. Købstaden. København. Kært barn har mange navne og er elsket af endnu flere. I København vil der altid være fyldt med drømmere, fantastiske ting at lave og mennesker der har travlt med at leve det voksne liv. 

Du finder også børn der leger, christianitter der ryger og turister der klikker billeder af dem – der er kort sagt noget for enhver smag i Danmarks største by. Hvis du er en af de få mennesker der aldrig nogensinde har fået besøgt byen, så er det virkelig bare at komme afsted. 

København er en af de byer der er garanteret at efterlade et indtryk, uanset om du kommer fra New York eller Skagen – men hvad skal du helt præcist kaste dig ud i af attraktioner og ting at lave, hvis du besøger første gang? Der er ikke så lidt ting at kaste sig ud i derovre, og hvis man prioriterer forkert kan man godt ende med at bruge hele turen på at lave ting man egentligt ikke gad. 

En nybegynderguide til København

Find inspiration og tips til KBH igennem diverse DMO\’ers hjemmesider (DMO = Destination Management Organisation, det kunne være Wonderful Copenhagen eller VisitAarhus) eller rundt omkring på internettet. 

København er fyldt med ting til forskellige interesser, derfor handler det også om at afdække om du er der efter mad, mode eller en urban feel du ikke finder andre steder, før du tager afsted. 

Hvis du er til mode så er København og specielt indre by det helt perfekte sted for dig at søge hen, der findes næsten ikke de designerbutikker der ikke ligger et sted i byen og venter på at du skal bruge penge der. 

Kulturferie i København – ikke som du havde troet

Hvis du er til kultur så er København spækket med det, men det er ofte ikke den kultur som folk forestiller sig. Selvfølgelig har vi Dronningens hus og alt det der hører med, et par kunstmuseer og et tivoli, men København har også nogle vilde urbane historier om besættelsesfolk der plantede bomber i byen, en fristad der nægtede at give op og nu sejler sin egen sø i København og en gade hvor alt er til salg. 

Sidste tips

Et godt tip, hvis du skal besøge København for første gang, er at leje en cykel til at komme rundt med. Hvis du ser byen fra en cykel kommer du til at have nemmere ved at huske det en anden gang.