Flere og flere mennesker benytter sig af rådgivning nu til dags, og det er sådan set underordnet om det kommer fra vores terapeut eller erhvervsguru – det er med til at påvirke hvordan vi tænker omkring noget bestemt, som eksempelvis konkurserklæringer eller døden. 

Uvildig rådgivninger er egentligt noget man kunne antage at man fik uanset hvilken type rådgiver man gik til, men sådan ligger landet oftest ikke – mange rådgivere ser sig farvet af deres politiske holdning eller agenda for rådgivningen, og det får mange mennesker til at opsøge uvildig rådgivning. 

Værdien i uvildig rådgivning

Er kæmpe stor, det betyder virkelig meget at kunne få hjælp fra eks. et Konsulenthus til at træffe store beslutninger. Hvis de meninger er farvet kan de påvirke beslutningen i sidste ende, og det er ikke altid en god ting hvis man har store beslutninger at træffe.

At få hudløs ærlig rådgivning der er ligeglad med dine følelser er for mange mennesker lige præcis hvad de havde brug for, og det har også en værdi at få fuldstændig ærlige svar tilbage på sine spørgsmål selvom det kan være hårdt.

Ofte kan det, hvis man går med en stor vision eller idé, være utrolig svært at se udover sin egen idé og derfor kan uvildig rådgivning godt virke lidt hårdt, men det er oftest det der skaber nogle af de bedste resultater derude. 

Indenfor hvilke brancher kan man få det?

Det tror jeg sådan set at du kan indenfor alle brancher, da uvildig jo bare betyder at man forholder sig neutral/uden en valgt side. Hvis du eksempelvis ser en terapeut på ugentligt eller månedlig basis kunne du godt spørge dem om de ikke ville stoppe med at pakke tingene ind og fortælle dig det som det er de næste par gange – måske du lærer en ting eller to om dig selv og om din terapeut.

Indenfor erhvervs- og finansverdenen er det udelukkende vejen frem at forholde sit til det data man bliver præsenteret for, andet nytter ikke og man kan ikke træffe velinformeret beslutninger hvis ikke de bliver bakket op af data. Dette er også en form for uvildig rådgivning, da tallene jo er ligeglade med om de er det ene eller det andet, de vil altid bare være et resultat af den indsats virksomheden har lagt i det. 

Der findes utroligt mange fordele ved at få neutral sparring, du skal dog være klar over at den hudløs ærlige metode kan være hårdt for sjælen.