Hvis du trods RKI registrering har brug for at låne penge er det hos nogle få låneudbydere stadig muligt at tage et kviklån. Herunder kommer der en miniguide til hvad du bør gøre og have styr på hvis du trods RKI vil låne penge. Et lån vil som udgangspunkt være langt dyrere end hvis du ikke står i RKI og der vil være skrappe krav du skal opfylde for at kunne tage et lån.

RKI er et index over de dårlige betalere der er i Danmark. Hvis du betaler din gæld, vil du blive slettet fra registeret og du kan igen låne som før registreringen. Du kan kun stå i registeret i 5 år for den samme gæld og den skal være på over 200 kr.

Start med at få overblik over din økonomi

Inden du tager endnu et lån, er det en god ide at få overblik over din økonomi og sikre dig, at du har luft i budgettet til at tilbagebetale endnu et lån. Hvis budgettet viser, at du vil have svært ved at betale endnu et lån, bør du ikke tage det. Hvis budgettet viser at du har penge til at betale endnu et lån bør du betale så meget så muligt, da det er et dyrt lån. Dog skal der være luft i budgettet til at gå ud med vennerne en gang i mellem og til uforudsete udgifter. Ellers gør du dig selv sårbar over for at kunne overholde dit budget. 

Søg så mange lån som muligt

Det er altid, uanset om du står i RKI eller ej og om du vil låne et lille beløb eller skal til at låne til en ny bolig, en god ide at spørge så mange banker som muligt og dermed sikre, at du får det bedst mulige tilbud. Selvom du er i RKI kan du stadig forhandle med bankerne om betingelserne og renten. En bank er en forretning som alle andre og et tilbud er altid åben for forhandling. Du bør have fokus på ÅOP, rentesatsen og betalingsbetingelserne. Især retten til at betale lånet tilbage før tid er vigtigt ,når det nu er så dyrt at låne.