Hvilke gode kortspil er der at spille med familien? Lær alt om danske kortspil her.
Ferie sæsonen er i gang og de fleste kender til den velkendte tradition om at familie ferie betyder kortspil. Men hvilke sjove danske kortspil er der egentlig?

Som barn blev vi altid indlagt til at spille kort med vores forældre, selvom der var så meget andet, vi hellere ville – deres forældre gjorde nemlig det samme ved dem. Eller også så var det den anden vej rundt fordi vi bare kedede os så meget!

Problemet er bare, at du ikke har spillet kort siden du var på ferie med dine forældre for 19 år siden.

Krig

Så er der sørme dømt krig. Krig er et kortspil, hvor det gælder om at vinde alle kortene. Der skal være minimum 2 eller flere spillere, hvor kortene fra et sæt kort fordeles og lægges i en bunke foran hver spiller. Man skiftes herefter til at vende et kort fra bunken, så alle kan se det. Er der to kort blandt spillerne, der er ens, for eksempel to 6’ere, er der krig. Ellers vinder den med det højeste kort.

Røvhul

Røvhul er virkelig et kortspil hvor man kan tabe – og blive nede i sølet. Som det ret utiltallende navn antyder, kan man vinde titlen ”røvhul”, og den titel kan være svær at komme af med igen. Spillet består nemlig af et ubestemt antal korte runder, hvor 3-4 spillere kæmper om at komme hurtigst af med de kort de har på hånden. Den sidste, som kommer af med sine kort, er røvhul og lider en række konsekvenser, som gør det markant sværere at vinde, hvorimod vinderen får fordele, der gør det nemmere at vinde i fremtidige spil. 

 

Sorteper

Er du familiens sorteper i denne omgang? Et godt og gammelt kortspil, hvor alle aldre kan være med. Som du sikkert ved kan man få et kortspil, der hedder Sorteper, men du kan faktisk også bruge et helt almindeligt sæt spillekort. I så fald skal du blot sørge for at sortere klør knægt fra – spar knægt er nemlig Sorteper. Derefter gælder det om ikke at få sorteper, sjovt nok. Det er et spil de fleste kan være med til og ofte et spil der bringer eller skaber barndomsminder.

Kortspillet 31

I 31 gælder det om som navnet antyder om at få 31 ved at samle kort som giver den værdi. Man kan spille 2 til 6 spillere, hvor en af spillerne deler tre kort ud. Man samler point ved at samle på kort i samme farve, altså hjerter, spar osv.