En biopejs er en meget moderne pejs, der får stor opmærksomhed i disse dage. Så hvis du overvejer at købe en biopejs, kan du roligt læse videre her.

Hvad er fordelene ved en biopejs?

Populariteten af biopejse er et klart resultat af tre fordele, som er følgende:

  • Biopejse producerer ingen sod, aske eller røg.
  • De giver ægte flammer og producerer en god mængde varme.
  • De er nemme at installere og anvende.

En pejs uden brændstof

Den vigtigste grund til at vælge en biopejs, er ret simpelt, de har ikke brug for røggas. Det er nemlig ikke muligt for ethvert hjem at etablere en skorsten. Ofte bliver installationen kompliceret og dyr. Som et resultat søger kunderne alternativer, som oftest er en biopejs.

Biopejsen er udluftningsfri på grund af brændstoffet, bioethanol. Ved brænding af brændstoffet dannes der ingen røg, sod eller aske. Flammerne er således så rene, at pejsen kan tændes uden behov for udluftning efterfølgende. I modsætning til brændeovne udsendes der ingen farlige partikler med en biopejs, og emissionerne består af vand, varme og en ubetydelig mængde kuldioxid.

Autentiske flammer med god varme

At søge efter et alternativ til en brændeovn eller endda en gaspejs indebærer normalt at se på elektriske pejse som det første skridt i processen. Desværre giver de ikke nogen ægte eller autentiske flammer. Heldigvis er biopejse den perfekte erstatning for dette.

Flammerne i en biopejse er levende og bevæger sig langsomt, når de brænder. Da flammerne er ægte, producerer de også en god mængde varme. Normalt producerer en bio omkring 2-3 kW, hvilket svarer til en radiator, der kører ved fuld effekt. Husk, at pejse ikke har noget varmetab på grund af mangel på røggas, derfor fordeles al varmen rundt om i rummet.

Biopejse er nemme at installere og anvende

En sidste, men mindst ligeså vigtig fordel ved en biopejs, er relateret til brugervenligheden og installation. Hvis du køber en Biopejs fritstående, kræves der ingen installation. De vægmonterede enheder er simpelthen installeret på et beslag svarende til fladskærms tv. Mest kompliceret er de indbyggede pejse, men de er stadig meget nemmere at installere end træ- eller gaspejse.

Ud over den enkle installation betragtes brugervenlighed også som en af ​​de vigtigste fordele ved biopejse. Biopejse antændes simpelthen ved at fylde bioethanol i brænderen og tænde brændstoffet med en lighter eller tændstik. Pejse kan altid slukkes ved hjælp af et låg, og den resterende bioethanol opbevares til næste gang.