Som med de fleste opfindelser fra energikilder til smartphonen måtte teknologien nå et bestemt udviklingsstadium, før skrabelodet først kunne se dagens lys. I dette tilfælde var det en kombination af både computer- og udskrivningsteknologi, der først måtte være på plads.

Dette fandt sted, da man begyndte at undersøge mulighederne for at udskrive randomiserede mønstre med tal eller symboler, som computere kunne oprette, og overlejre dem med et latex materiale, der let kunne ridses af. I 1974 så irmaet Scientific Games Corporation dagens lys, og de allerførste prototyper af de trykte skrabelodder, som vi bruger i dag, blev produceret.

Virksomheden havde også en plan om, hvem potentielle kunder ville være. De besluttede, at de amerikanske stater, der var afhængige af lotterier til fundraising, ville byde denne nye tilføjelse velkommen, og de fik ret.

Den allerførste stat, der begyndte at bruge skrabelodder, var Massachusetts, og offentligheden elskede straks denne nye måde at prøve lykken på. Inden længe genererede det i gennemsnit 2,7 millioner dollars om ugen. Meget snart henvendte en række andre stater sig til Scientific Games Corporation for at bestille deres egne varianter af kortene til deres egne lotterier.

Skrabelodder bliver berømte

I forhold ti opstandelsen i USA, var salget af skrabelod i nogle år, udelukkende gennem officielle boder og andre sælgere. Oprindeligt var du nødt til at anmode om et skrabelod i skranken, men i 1985 kom en iværksætter ved navn Cal Tigner på ideen om, at skabe en klar plastbeholder, der sikkert kunne rumme et antal ruller af de farvestrålende og tiltalende skrabelodder. Præcis som vi også kender det den dag i dag fra de danske forhandlere.

Disse kunne placeres tæt på kassen, og kunderne kunne så se og anmode om de skrabelodder, som de ønskede at købe, hvilket ofte førte til impulskøb, mens de også betalte for deres dagligvarer og andre ting, som de skulle købe.

Skabene blev hurtigt et vigtigt stykke detailudstyr, og inden for få år solgte Tigners firma 200.000 enheder om året, og hans overskud steg kraftigt.

Med hensyn til selve skrabelodderne har der ikke ændret sig meget gennem tiden, siden de originale blev produceret i 1974. Trykteknikkerne er muligvis blevet avanceret, hvilket giver mulighed for stadig mere iøjnefaldende design, men princippet forbliver det samme.

Den væsentligste udvikling i forhold til skrabespil er nok i form af fremkomsten af internettet, hvor man kan spille mange af disse skrabespil online i stedet for at skulle købe et fysisk skrabespil. Bl.a. har Bilka skrabespil online.