Oprettelse af et CV kan være udfordrende, når du begynder at tænke på alle de oplysninger, som du har brug for at dele med dine potentielle arbejdsgivere. Din ansættelseshistorie, uddannelsesmæssige baggrund, færdigheder og kvalifikationer skal præsenteres på en måde, der hjælper dig med at blive valgt til et potentielt jobinterview. I stedet for en simpel liste over de job, du har haft, er det vigtigt at medtage oplysninger, der er specifikke for de stillinger, som du ansøger om.

Før du begynder at oprette dit CV

Før du starter på din cv opbygning, skal du bruge et program til tekstbehandling. Hvis du ikke har software til tekstbehandling installeret på din computer, er der gratis online tekstbehandlingsprogrammer som Google Docs, som du kan bruge. Det kan også være en fordel at arbejde med dit CV online, da således kan sende og dele CV\’et fra enhver enhed, som du benytter dig af. Det gør ansøgningsprocessen meget enklere, fordi du nemt kan ansøge om job fra hvor som helst, der kan være praktisk for dig.

Overvej derefter den grundlæggende ramme for opbygning af dit CV. Mere er ikke nødvendigvis bedre i dette tilfælde, så sigt i stedet på kortfattethed fremfor længden. Arbejdsgivere leder efter en oversigt over dine oplysninger, og ikke en samlet oversigt over alt, hvad du har gjort i din karriere. I mange tilfælde er et CV på én side tilstrækkeligt. Hvis du har stor erfaring, kan det dog være nødvendigt med et længere CV. Generelt er kortere sætninger og beskrivelser bedre med et par punkter ud for hvert job.

Personlige oplysninger

Saml først alle de oplysninger, du skal medtage,  inden du begynder at skrive på dit CV. Det er meget nemmere at skrive, redigere og formatere et dokument, når du har alle de detaljer, som du har brug for, indsat foran dig.

Før du kommer i gang, skal du oprette en liste over de kontaktoplysninger, du vil bruge, alle dine job, din uddannelse, uddannelse, certificeringer, færdigheder og andre legitimationsoplysninger. 

Skriv dit CV

Når du har samlet alle de oplysninger, du har brug for, skal de være anført i følgende rækkefølge. Det er ikke nødvendigt at tænke på formatering, farver eller skrifttyper i dit CV endnu. Få i stedet blot alt det med, som du vil medtage på dit CV. Det bliver lettere at redigere, når du kan se det fulde billede af dit CV. Når du så har alt på papiret, kan du justere skrifttypens størrelse og type, mellemrum og tilføje formateringsmuligheder til dit CV.