Her er alt du skal vide om skilsmissesæreje

Særeje er til jer som gerne vil have mulighed for at fordele jeres formue, hvis en jer skulle gå hen og dø. Selve reglen om særeje fremgår ved loven om ægtefællers økonomiske forhold. Så ligeså snart man bliver gift deles alt og man indgår i en delingsformue aftale. Med særeje får man muligheden for at fravige sig dette og hvis i vælger nogle ting som skal særejes, så skal denne ting ikke ligeligt deles hvis der skulle ske noget. Jeg vil komme nærmere ind på hvad Skilsmissesæreje er. 

Der findes nemlig forskellige særejeformer:  skilsmissesæreje, fuldstændigt særeje, og kombinationssæreje og ud fra disse tre former kan man så oprette genstandssæreje, erhvervelsessæreje, brøkdelssæreje, sumsæreje eller sumdeling.

Skilsmissesæreje er den aftale man indgår hvis man gerne vil beholde det man ejer, hvis nu man skulle ud i at skulle skilles. Hvis derimod en af jer dør, så sker der en automatisk delingsformue. Derudover giver Skilsmissesæreje mulighed for at den længstlevende ægtefælle har muligheden for at vælge uskiftet bo. Om man så vælger om Skilsmissesæreje skal omfatte hele formuen, eller blot enkelte dele eller en bestemt sum, så bør man overveje det som hedder genstandssæreje.  

Fordele og ulemper ved skilsmissesæreje:

Det kan for mange lyde tiltrækkende, hvis man indgår skilsmissesæreje aftalen pga. den mulighed for særeje, hvis man skilles og delingsformue, hvis en af parterne går bort. Dog er der lige et men… for I skal være opmærksomme på at skilsmissesærejet kan få uønskede virkninger, især hvis den af jer som, der dør først F.eks. Har særbørn. Så i bør overveje dette, og få noget rådgivning inden oprettelsen af skilsmissesæreje.

Der findes også Fuldstændigt særeje, som går ud på at man får muligheden for at beholde alt hvad man ejer, uanset om en af jer går bort eller i bliver skilt. Her er konsekvensen så, at den længstlevende af jer, får alene en arveret efter den af jer som dør. Derudover handler det meget om de ønsker man har i forbindelse med sit forhold. Det er ikke alle, som ønsker at basere sit ægteskab på økonomi og ejendele. Man er nødt til at tage en snak om forventningerne til hinanden og ægteskabet og tage børn med i overvejelserne. Det kan nemlig være svært at tale om og derudover er det ikke alle som har lyst til enten at skulle dele alt med den anden person, men omvendt også gå planlægge for meget ud i fremtiden.